Sidor

Thursday, October 20, 2011

Dagens Industri uppmärksammar UPP-testet, mm

En kortfattad och mycket positiv och sakligt korrekt artikel om UPP tillägnades en helsida i Dagens Industri den 17 oktober 2011, klicka här.De främsta poängerna är att det handlar om ett alltigenom svenskt test  med allt vad det innebär av anpassning till språk och kultur, samt den framgångsrika korrektionen för skönmålning.Testet genom ständigt forskning och vidareutveckling, vilket svenska agenter för amerikanska eller brittiska eller tyska test sältan sysslar med. Vi har goda valideringsresultat mot relevanta kriterier i arbetslivet både för chefer och andra - andra test genomför inga sådana studier i Sverige, med enstaka undantag.

Det är därför mycket glädjande att DI-artikeln har medfört en "Ketchupeffekt" denna vecka och intresset för testet nu är mycket stort. Certifieringskursen 5-6 december kan ev behöva fördubblas. En svensk företagare i Texas hörde av sig och vill pröva testet i sitt företag (engelskspråkig version finns ju). Vi har också i veckan genomfört ett stort uppdrag för Uppsala kommun gällande testningar med UPP inför chefsbefordran.

Mycket snart kommer rapporter från Rekryteringsverket och Karolinska Institutet där UPP-tetstet prövats med goda resultat. 

No comments:

Post a Comment

Free counter and web stats